Øreakupunktur

orerjpgorer1jpg

Øreakupunktur er en form for akupunktur, hvor kun øret bruges til behandling af ubalancer i kroppen.

Anvendelse af øreakupunktur i forbindelse med behandling af ubalancer har stort set ingen begrænsninger. Desuden har det den fordel at det er en relativ let teknik og at der stort set ikke forekommer komplikationer efter behandlingen.

Jeg anvender typisk øreakupunktur i kombination med zonetera-pi, for at forstærke effekten af den givne behandling.

Øreakupunktur anses også for at være den mest effektive til fjer-nelse af smerter og som sådan anvendes det på flere hospitaler i Kina til at fjerne smerter med ved operative indgreb..

I Kina var lange øre derfor analog med visdom og udødelighed. Ørene forestillede spirituelle vinger, jo længere de var, desto højere kunne man flyve. Der er cirka 200 punkter i øret, som kor-responderer med bestemte områder i kroppen. Punkterne findes bl.a. ved at forestille sig et foster placeret, som det ligger i liv-moderen, altså med hænderne nedad og benene opad. øreflippen repræsenterer hovedet, det indre øre - de indre organer.

Øreakupunktur kan bruges til symptom behandling, men er mere effektiv når forståelsen af klassisk kinesisk medicin kombineres. F.eks. når foråret kommer, vises styrken i det lille frø, som spirer. Frøet spirer og kan med sin vitalitet bryde igennem f.eks. asfalt. Træelementet viser sin kraft i en fin balance mellem styrke og smidighed. I mennesket vil man se dette som en venlig person, med åbent sind, der er afslappet, har en klar tankegang, er præcis og kreativ samt erkender sin spiritualitet. Hvis ikke personen er i balance vil vedkommende måske ikke være i stand til at træffe beslutninger, lider af vrede (styrken i det lille strå er for over-vældende), kedsomhed og depression kan måske forekomme. Ved at bruge visse punkter i øret kan man ændre situationen i forhold til klientens behov. Dette kan gøres ved at have kend-skab til ''læsningen'' af øret, Øret fortæller en historie om bæreren af dem.